Litigii Civile, Comerciale şi Penale

 

Realitatea juridică cotidiană se caracterizează printr-un număr din ce în ce mai mare de dispute legale şi litigii. Avocaţii noştrii ştiu foarte bine faptul că o dispută legală nesoluţionată amiabil se tranformă întotdeauna într-un litigiu. Într-un litigiu care nu întotdeauna rezolvă fondul problemei litigioase dar, care odată intervenit, trebuie tratat ca atare.

Mai întâi de toate ne dorim preîntâmpinarea litigiilor, sens în care facem toate diligenţele pentru a soluţiona amiabil disputele intervenite. Avocaţii noştrii sunt experţi în investigarea, evaluarea şi rezolvarea disputelor înainte de litigii, indiferent dacă acestea implică firme, autorităţi, familii sau indivizi.

Nu întotdeauna însă soluţiile amiabile pot rezolva o dispută, situaţie în care disputa legală nesoluţionată amiabil este dedusă judecăţii. Soluţia judiciară depinde uneori, în mare măsură de valoarea şi experienţa avocaţilor părţilor.

Practica firmei noastre în ceea ce priveşte litigiile include cauze, de la cele simple la cele mai complexe, de drept comercial, civil, financiar sau administrativ, clienţii noştrii fiind atât persoane fizice cât şi juridice – companii, ONG-uri, autorităţi. Dispunem de o vastă experienţă în litigii, avocaţii noştrii asigurând o reprezentare eficientă a clienţilor noştrii în faţa instanţelor  judecătoreşti de orice grad, de la judecătorie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Totodată reprezentăm interesele clienţilor noştrii în faţa Curţii Constituţionale, instanţelor arbitare şi organismelor cu atribuţii jurisdicţionale. Dacă soluţiile pronunţate de instanţele româneşti prezintă încălcări ale drepturilor clienţilor noştrii stabilite în reglementările Uniunii Europene, ne reprezentăm clienţii în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Pe durata litigiului, ne ţinem clienţii la curent cu fiecare etapă, informându-i în legătură cu drepturile, obligaţiile şi responsabilităţile lor. Deşi ştim, că uneori, clienţii noştri aşteaptă o abordare agresivă din partea avocaţilor, noi echilibrăm reprezentarea în forţă cu sfatul prudent. Dacă interesele clientului sunt atinse cel mai bine printr-o soluţionare alternativă a disputei, precum arbitraj sau mediere, sau alte soluţii în afara litigiului, noi facem tot posibilul să selectăm procedurile cele mai eficiente atât din punct de vedere al cheltuielilor cât şi al timpului.

Valoarea şi profesionalismul avocaţilor noştrii asigură certitudinea unei reprezentări eficiente, de natură a valorifica toate oportunităţile procesuale şi a da siguranţă clientului.

Comments are closed.